Onze categorieën

Belg droomt van snelle Duitse auto’s maar, koopt middenklasse model

Algemeen, Auto’s

Brussel, 19 januari 2017 – Belgen dromen van een Audi RS4, Audi S4 en Mercedes-Benz GLC-klasse, maar gaan uiteindelijk voor een Volkswagen Golf, Opel Astra en een BMW 3-serie. Dit blijkt uit een data-analyse van het zoek- en kijkgedrag van het afgelopen jaar op 2dehands.be.

2dehands.be ging na met welke auto’s haar bezoekers het liefst zouden rijden, en welke ze daadwerkelijk aanschaffen. Daarom brachten ze in kaart welke autozoekertjes het meest bekeken werden en welke de meeste biedingen en reacties kregen, en dus waarschijnlijk het meest gekocht werden.

Petra Baeck, woordvoerster van de grootste zoekertjessite van België: “Het 95ste Autosalon loopt nog tot en met zondag. Voor de bezoekers die nog geen keuze hebben kunnen maken, helpt het volgende lijstje van 2dehands.be hen misschien op (de) weg.”

Top 5 droomauto’s van de Belg:

  1. Audi RS4
  2. Audi S4
  3. Mercedes-Benz GLC-klasse
  4. Mercedes-Benz CLS-klasse
  5. BMW M3

De Belg rijdt uiteindelijk met een tweedehands:

  1. Volkswagen Golf
  2. Opel Astra
  3. BMW 3-serie
  4. Audi A4
  5. Renault Clio

Uit deze analyse blijkt dat Belgen (weg)dromen van snelle Duitse wagens terwijl ze uiteindelijk doorgaans overgaan tot de aankoop van een (tweedehands) middenklasse model.

Effect Auto Salon: tot 20% meer autozoekertjes

Het Autosalon gaat traditiegetrouw gepaard met meer zoekertjes van mensen die hun auto van de hand willen doen. “Voor 2dehands.be zijn dat er zo’n 20% meer in vergelijking met vorige maand. Dit is interessant nieuws voor wie een goede slag wil slaan op de tweedehands automarkt! Op dit moment hebben we meer dan 74.500 wagens in ons aanbod,” besluit Petra Baeck.

Bekijk hier het aanbod: https://www.2dehands.be/auto/

 

Gerelateerde berichten

Wedstrijd: meeracen als co-piloot tijdens de VW Fun Cup!

Acties & Wedstrijd, Auto’s
Ben jij gek op snelle auto’s? Wat dacht je dan van een dagje doorbrengen op het circuit in Francorchamps? Op 13 en 14 juli 2019 gaat daar de VW Fun Cup door. Een buitengewone race. De besten zijn er natuurlijk om te winnen, maar de meerderheid van het peloton is...
Lees verder

De 2dehands #SalonExperts 2019

Algemeen
Wist je dat tussen de bijna 100.000 autozoekertjes op 2dehands ook de meeste wagens staan van op het Autosalon, maar dan goedkoper? Om je te helpen in de zoektocht naar je ideale wagen, staat tijdens de periode van het Autosalon een team van auto-experts voor je klaar voor al je vragen. Spot...
Lees verder