Onze categorieën

5.000 km reizen met een oldtimer. Ga je mee?

Auto’s, Vakantie & Reizen

toyota

Reizen. Reizen met het vliegtuig, met de bus of met de trein … altijd een heerlijk avontuur. Alleen de gedachte aan een rugzak inpakken doet het al kriebelen van spanning. Reizen met een echte oldtimer? Dat is pas een belevenis. Daar gaan je kleinste haren van overeind staan. Je ziet de weg nu al voor je, je voelt de motor nu al stilletjes onder je ronken …

Cliff en Kevin deden het je voor, met deze Toyota Celica van 1981. Ze trokken negen dagen lang met hun Celica door Zuidoost Europa. Ze doorkruisten 12 landen (België, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Montenegro, Albanië, Servië, Hongarije, Slovakije en Tsjechië) en legden 5.000 km af.

Reizen met een oldtimer

Zot op auto’s en gek op reizen. Die twee elementen heb je wel nodig. En wat kennis ter zake, dat helpt. Als leden van de Toyotaclub België en noestige reizigers was het voor Kevin en Cliff niet zo’n enorme stap om de bedrijfswagen te laten staan en voor de Japanse oldtimer te kiezen voor hun nieuwste avontuur. Een paar pintjes op een avond na het werk, en het was beklonken.

De kosten van een oldtimer

Het ligt voor de hand dat een oldtimer een aantal kosten met zich meebrengt. Maar, het moet gezegd dat de kwaliteit van ‘in den tijd’, ook daadwerkelijk kwaliteit was. Neem nu de Toyota Celica, van Cliff en Kevin. Die heeft na aankoop meteen een rally meegereden. “Gewoon, om te testen”. En ja, de wagen hield het vol. Voor hun reis wilden ze toch een aantal zaken vernieuwen: een startmotor, filters en de koppelingspomp. Dan nog het remverschil opnieuw bijstellen, de vloeistoffen bijvullen en het chassis herstellen. Prijsplaatje: € 5.000.

celica_onderhoud

Zuidoost Europa

Zuidoost Europa is misschien niet voor iedereen voor de hand liggend, maar voor Cliff en Kevin was dat juist de uitdaging. En daar hebben ze geen spijt van. In Slovenië bijvoorbeeld vonden ze naar eigen zeggen warmte, liefde en rust. De D8 was de mooiste weg die ze ooit bereden hadden en Montenegro was voor hen dan weer het mooiste land van Europa, tot nu toe. En de mooiste vrouwen, die vonden ze in Albanië.

toyota-celica

Het afscheid

Kevin en Cliff verkopen nu de Celica via 2dehands.be, met toch een beetje spijt in het hart. Maar, ze hebben niet alleen nog andere wagens staan, voor hen heeft de Celica ook haar taak volbracht: 5.000 km door Zuidoost Europa, zonder ook maar één keer tegen te stribbelen. Dus, tijd voor nieuwe eigenaars, en wie weet, een nieuwe reisroute.

Hun gouden tip? Gewoon DOEN!

toyota_celica

 

toyota_celica3

 

toyota_celica2

 

 

Gerelateerde berichten

Wedstrijd: meeracen als co-piloot tijdens de VW Fun Cup!

Acties & Wedstrijd, Auto’s
Ben jij gek op snelle auto’s? Wat dacht je dan van een dagje doorbrengen op het circuit in Francorchamps? Op 13 en 14 juli 2019 gaat daar de VW Fun Cup door. Een buitengewone race. De besten zijn er natuurlijk om te winnen, maar de meerderheid van het peloton is...
Lees verder

2dehands.be #SalonExperts

Acties & Wedstrijd, Auto’s
De beste saloncondities, die vind je op 2dehands.be! Wist je immers dat tussen de 100.000 autozoekertjes op 2dehands.be ook de meeste wagens staan die te vinden zijn op het autosalon, maar dan goedkoper? Tijdens het autosalon neemt een team van auto-experts de Facebook en Instagram van 2dehands.be over. Spot je tussen 12...
Lees verder