Onze categorieën

De zeven best onderhouden occasies van allemaal

Auto’s

We worden ermee om de oren geslagen: pechstatistieken. Lijstjes die vooral door pechorganisaties in binnen- en buitenland (zoals Touring en VAB) worden samengesteld om de betrouwbaarheid van merken en types in kaart te brengen. Lijstjes waaruit steevast blijkt dat premiummerken niet minder pechgevoelig zijn dan volumemerken en dat Japanse merken het steevast goed doen. Bekende feiten eigenlijk. Maar wat met de staat van onderhoud? En hoe meet je dat eigenlijk?

Wel, de Duitse organisatie Dekra denkt de oplossing te kennen. Die firma baat immers een hoop keuringsstationsuit , keurt elk jaar zo maar eventjes 15  miljoen auto’s en compileert elk jaar lijsten met de types die het minste opmerkingen vergaren tijdens  de periodieke keuring. Het gebruikt die lijst om de staat van onderhoud te toetsen. En – nogmaals – die houdt niet noodzakelijk verband met de pannegevoeligheid van de auto.

Hier leiden de premiummerken wél in de meeste categorieën. Maar niet bij de stadswagens. Daar vertoont de Toyota Yaris de beste staat van onderhoud. Bij de compacte gezinswagens is het overigens ook een Japanner: de Honda Civic. Nog één maatje groter en het wordt premium, maar niet Duits. Ja, dat kan. Daar staat de Volvo S60 / V60 immers. En vanaf dan neemt Mercedes het over. De CLS is de meest door hun eigenaars vertroetelde auto in het topsegment, de Mercedes ML is dat in de categorie van de SUV’s en de Mercedes B-Klasse is dat bij de monovolumes.

289258450-toyota-yaris-luna-1-4-d4d

288993174-honda-civic-2007-1800-cc-essence-140cv-etat-impeccable

289253620-volvo-s60-2-4-d5-turbo-pk-131-bwj-2002

289084090_1-mercedes-cls-350-cdi-designo-design-facelift-model

Gerelateerde berichten

Wedstrijd: meeracen als co-piloot tijdens de VW Fun Cup!

Acties & Wedstrijd, Auto’s
Ben jij gek op snelle auto’s? Wat dacht je dan van een dagje doorbrengen op het circuit in Francorchamps? Op 13 en 14 juli 2019 gaat daar de VW Fun Cup door. Een buitengewone race. De besten zijn er natuurlijk om te winnen, maar de meerderheid van het peloton is...
Lees verder

2dehands.be #SalonExperts

Acties & Wedstrijd, Auto’s
De beste saloncondities, die vind je op 2dehands.be! Wist je immers dat tussen de 100.000 autozoekertjes op 2dehands.be ook de meeste wagens staan die te vinden zijn op het autosalon, maar dan goedkoper? Tijdens het autosalon neemt een team van auto-experts de Facebook en Instagram van 2dehands.be over. Spot je tussen 12...
Lees verder