Onze categorieën

Zuiderse passie voor weinig geld

Auto’s

Is het grijs en druilerig buiten? Wij hebben het absolute tegengif. Vijf Zuiderse creaties die elk op hun eigen manier wat Italiaanse sfeer in je leven kunnen injecteren. En omdat we uit de buurt blijven van de cliché’s hebben ze nog één aantrekkelijke eigenschap. Je kan ze eigenlijk allemaal voor relatief weinig geld op de kop tikken.

 

Alfa Romeo GTV & Spider

Alfa romeo GTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Alfa Romeo GTV (de gesloten versie) en Spider (de cabrio) stonden in de catalogus vanaf 1995 en hielden het dankzij een flinke opfrisbeurt vol tot 2006. Ze pasten in het plan van het Italiaanse merk om z’n sportieve imago te benadrukken en waren technisch gebaseerd op de Alfa Romeo 155. Een voorwielaandrijver, dat wel, maar één van de beste van z’n generatie. En daar heeft de GTV heel wat van de eigenschappen van overgenomen. De GTV was uitsluitend met benzinemotoren te koop. De instapper was een 1.8 en het gamma liep door tot een erg muzikale 3,2l V6. Zelden kost een exemplaar dat geliefd en gepamperd werd door z’n eigenaars meer dan  € 10.000.

 

Fiat Coupé

Fiat coupé

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1993 kwam Fiat met deze Coupé op de markt. Het uiterlijk was van de hand van de Amerikaan Chris Bangle die daarna faam maakte bij BMW. Het interieur werd door grootmeester Pininfarina getekend, die ook instond voor de productie. Vandaar dat deze exotisch en onmiskenbaar Italiaans ogende tweedeurs pronkt met het legendarische Pininfarina-insigne. De auto bleef in productie tot de eeuwwisseling en kreeg een 1.8 of 2.0 benzine onder de kap. De krachtigste versies hadden een turbo onder de kap. Die maakten de Coupé tot één van ’s werelds snelste voorwielaandrijvers bij z’n lancering. 100 was al na 6,5 seconden realiteit. Tegenwoordig vind je ze voor een appel en een ei.

 

Maserati Quattroporte

Maserati quattroporte

 

 

 

 

 

 

 

 

De Maserati Quattroporte kende al zes generaties sinds z’n introductie in 1963. Maar wij richten de blik hier specifiek op generatie 5. Die was er vanaf 2004 en ging in 2013 met pensioen. Hij verdient z’n opname in deze lijst niet alleen door z’n uiterlijk dat een tikkeltje apart is en daardoor de tijd goed lijkt te trotseren. En evenmin omdat hij wordt aangedreven door een 4,2l of 4,7l V8 die is afgeleid van Ferrari-motoren. Maar vooral omdat het model tegenwoordig voor slechts een fractie van de nieuwprijs te koop is. Echt goedkoop is weer wat anders, maar het is wél een volbloed.

 

Lancia Thesis

Lancia Thesis

Lancia introduceerde de Thesis in 2002 als opvolger voor de Kappa. Het was een auto met een uiterlijk waar je niet naast kan kijken. Imposant, maar ook erg ‘anders’. Dat leverde een ‘love it or hate it’ reactie op van het publiek. En dat was wellicht exact wat het merk voor ogen had. Je baadt in leder en alcantara en echt hout, je beschikt over een intelligente ophanging en je zit achter blauw getint glas. Nieuw was hij lang niet zo duur als hij eruit zag en nu de prijzen tot flink onder € 10.000 gezakt zijn is het wellicht één van de auto’s met de meest aparte uitstraling voor het minste geld. De motoren: van een 2-liter benzine tot een 3,2l V6 en een 2,4l diesel.

 

Alfa Romeo GT

Alfa romeo GT

Afsluiten doen we met nog een Alfa Romeo. De GT. Gebaseerd op de Alfa Romeo 156 is het eigenlijk de opvolger van de GTV die helemaal bovenaan staat. Op technisch vlak tenminste. Want het concept is behoorlijk verschillend. Het gaat weliswaar om een voorwielaandrijver voor de ‘begeesterde’ bestuurder, maar de GT is een stuk groter, had een kleine achterbank, en kwam nooit als cabrio op de markt. En hij was er naast de muzikale benzinemotoren ook met meer rationele diesels. Kwestie van het nodige weerwerk te bieden aan de BMW 3 Coupé van z’n tijd.

Gerelateerde berichten

Wedstrijd: meeracen als co-piloot tijdens de VW Fun Cup!

Acties & Wedstrijd, Auto’s
Ben jij gek op snelle auto’s? Wat dacht je dan van een dagje doorbrengen op het circuit in Francorchamps? Op 13 en 14 juli 2019 gaat daar de VW Fun Cup door. Een buitengewone race. De besten zijn er natuurlijk om te winnen, maar de meerderheid van het peloton is...
Lees verder

2dehands.be #SalonExperts

Acties & Wedstrijd, Auto’s
De beste saloncondities, die vind je op 2dehands.be! Wist je immers dat tussen de 100.000 autozoekertjes op 2dehands.be ook de meeste wagens staan die te vinden zijn op het autosalon, maar dan goedkoper? Tijdens het autosalon neemt een team van auto-experts de Facebook en Instagram van 2dehands.be over. Spot je tussen 12...
Lees verder