Onze categorieën

Start je eigen moestuin

Doe-het-zelf & Verbouwen, Tuin

groenten

Zo start jij ook makkelijk je eigen moestuin.

Robby Sallaets (28) is naast copywriter ook een échte moestuinierder: hij zit dus regelmatig met zijn handen in de aarde. In Groenten uit Edegem blogt hij over zijn ervaringen. Hij hoopt méér mensen warm te maken voor een moestuin door te tonen dat het ook simpel, origineel én goedkoop kan. De spullen die hij nodig heeft? Die zoekt hij op 2dehands.be.

“Op 2dehands.be vind je heel wat tuinbenodigdheden voor een fractie van de winkelprijs. Plus, je mag er zeker van zijn dat je bij je serre, tuingereedschap of bloempotten de nodige raad krijgt van de vorige eigenaar. En wie weet verrast hij je wel met extra plantjes of mest.”

Tips van Robby:

“Praat met de vorige eigenaar. Garantie dat je enkele gratis tips krijgt!”

Durf ook eens verder te kijken. Die houten wijnkistjes of hoop stenen zijn misschien ideaal als minimoestuin. Ook gratis (!) mest vind je op 2dehands.be. De boer zal je dankbaar zijn.

Wat heb je nodig voor een moestuin?

  • Iets om je potgrond in te doen: een bak, een trog, een pot, een houten kistje, … Hoe groot? Dat kies je zelf. Maar het is logisch dat je geen bloemkool kan kweken in een kleine vaas.
  • Zorg steeds voor een gat onderaan: zo kan het water weglopen.
  • Vergeet je worteldoek niet.
  • Doe een mengeling van potgrond, compost en bodemverbeteraar in je bak.
  • Dat is het: je bak is klaar om te beplanten.

Wat ga je planten?

Kruiden? Lekker! Doe maar.

“Zet de kruiden zo dicht mogelijk bij de keuken. Zo gebruik je ze sneller.”

Ga je liever voor je eigen lekkere groenten? Begin dan vooral simpel. Sla, radijs, lente-ui en bietjes zijn makkelijk. Als dat lukt, wil je meer. Wedden? En dan kun je uiteraard terecht op 2dehands.be. Wie weet wordt die grote wandkast wel de ideale start voor jouw grotere moestuin?

“Ik zocht, en vond, deze houten kisten voor amper € 10. Een uurtje werk en voilà: daar is je eigen moestuin!”

Bak hydrokorrel

 

Bak potgrond

 

bak groenten

 

10553546_10152606623424929_2033252401790251337_n

 

 

Gerelateerde berichten

Welke barbecue past bij jou?

Tips & Tricks, Tuin
Het einde van de zomervakantie nadert voor velen, maar van het goede weer kun je zeker nog enkele weken genieten. Ook een gezellige BBQ kan uiteraard niet ontbreken aan jouw zomer. Indien je er echter nog eentje moet scoren, stuit je al snel op de vraag: welke barbecue koop ik...
Lees verder

Maak zelf een leuk speeltentje!

Doe-het-zelf & Verbouwen, Tuin
Elk kind wilt graag een eigen speeltentje. Goed voor uren plezier! Met deze tutorial maak je er zelf eentje. Een plankje zagen, wat gaatjes boren, je lievelingsstof kiezen en je bent klaar! Heb je geen kinderen maar wel een hond en weinig schaduw in de tuin? Dan is dit het...
Lees verder