Onze categorieën

Hou de wespen uit je glas met deze vrolijke strijkkralen!

Doe-het-zelf & Verbouwen

Strijkkralen enkel voor kinderen? Dat dacht je maar! Je kan er zelf leuke vrolijke dingen mee maken. Denk maar aan kleurrijke onderzetters die ook nog eens de wespen uit je glas houden.

 Strijkkralen1

Wat heb je nodig?

Zo maak je het

Strijkkralen2

Stap 1

Vul het rond grondplaatje met strijkkralen. Ik maakte een citroen, appelsien, pompelmoes, watermeloen en kiwi na. Laat je fantasie de vrije loop gaan. In het midden van het grondplaatje doe je geen strijkkralen. Hier komt het gat waar het rietje door moet.

Stap 2

Zet je strijkijzer op een gemiddelde temperatuur. Leg een stukje bakpapier op de strijkkralen. Strijk nu voorzichtig heen en weer over het hele figuurtje. Vergeet zeker de randjes niet. Plakt alles goed aan elkaar? Dan kan je het figuurtje nu van de grondplaat halen. Is het nog te warm? Laat even afkoelen.

Stap 3

Leg je figuurtjes tussen 2 stukken bakpapier en strijk de onderkant goed. Zo wordt het extra stevig.

Stap 4

Laat het figuurtje tussen de 2 stukken bakpapier liggen en leg er een zwaar boek op. Zo voorkom je dat het figuurtje krom wordt. Laat goed afkoelen onder het boek. Klaar!

Tijd voor een lekker drankje op je terras!

Strijkkralen3 Strijkkralen4 Strijkkralen5

Groetjes,

Sarah Van Loo

 

nuniya.be

instagram.com/nuniyaa

 

Gerelateerde berichten

Maak zelf een leuk speeltentje!

Doe-het-zelf & Verbouwen, Tuin
Elk kind wilt graag een eigen speeltentje. Goed voor uren plezier! Met deze tutorial maak je er zelf eentje. Een plankje zagen, wat gaatjes boren, je lievelingsstof kiezen en je bent klaar! Heb je geen kinderen maar wel een hond en weinig schaduw in de tuin? Dan is dit het...
Lees verder

Tover oude videocassettes om tot kleurrijke opbergdoosjes

Doe-het-zelf & Verbouwen
Videocassettes, wie kijkt er nog naar? Ze worden nu dan ook massaal aangeboden op 2dehands.be. Soms zelfs gratis! Nu denk je vast, wat kan ik nu nog met oude videocassettes doen? Wel, ze zijn ideaal om handige opbergdoosjes te maken. En ze zijn in 1, 2, 3 klaar! Wat heb...
Lees verder