Onze categorieën

Tover oude videocassettes om tot kleurrijke opbergdoosjes

Doe-het-zelf & Verbouwen

Videocassettes, wie kijkt er nog naar? Ze worden nu dan ook massaal aangeboden op 2dehands.be. Soms zelfs gratis! Nu denk je vast, wat kan ik nu nog met oude videocassettes doen? Wel, ze zijn ideaal om handige opbergdoosjes te maken. En ze zijn in 1, 2, 3 klaar!

Opbergdoosje1

Wat heb je nodig?


Zo maak je het

Meet het doosje van de videocassette. Knip je papier volgens deze afmetingen. Je kan het papier  gewoon langs boven of onder in het doosje schuiven. Wees hierbij wel wat voorzichtig dat het plastiek van het doosje of je papier niet scheurt. Past het niet helemaal? Knip het dan nog even bij.

Je doosje is al klaar!

Je kan ze verder nog versieren met bv. leuke scrabble letters of a.d.h.v. stempels. De scrabble letters kan je met dubbelzijdige tape vastmaken op het doosje.
Opbergdoosje2Opbergdoosje3

In een mum van tijd heb je leuke doosjes om:

  • kleine spulletjes op te bergen
  • herinneringen aan een fantastische reis bij te houden
  • te vullen met een klein (zelfgemaakt) cadeautje

Opbergdoosje6 Opbergdoosje5 Opbergdoosje4 Opbergdoosje7
Ga jij ze ook maken? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Zeker posten op de Facebook-pagina van 2dehands.be!

Succes,

Sarah Van Loo

nuniya.be

instagram.com/nuniyaa

Gerelateerde berichten

Maak zelf een leuk speeltentje!

Doe-het-zelf & Verbouwen, Tuin
Elk kind wilt graag een eigen speeltentje. Goed voor uren plezier! Met deze tutorial maak je er zelf eentje. Een plankje zagen, wat gaatjes boren, je lievelingsstof kiezen en je bent klaar! Heb je geen kinderen maar wel een hond en weinig schaduw in de tuin? Dan is dit het...
Lees verder

Hou de wespen uit je glas met deze vrolijke strijkkralen!

Doe-het-zelf & Verbouwen
Strijkkralen enkel voor kinderen? Dat dacht je maar! Je kan er zelf leuke vrolijke dingen mee maken. Denk maar aan kleurrijke onderzetters die ook nog eens de wespen uit je glas houden.   Wat heb je nodig? Strijkkralen in verschillende kleuren Rond grondplaatje Bakpapier Strijkijzer Zo maak je het Stap...
Lees verder