Onze categorieën

Fallout 4: overleven in een post-apocalyptische wereld

Games

fallout

Fallout 4‘ werd gelanceerd in november van 2015 en werd op de laatste DICE Awards uitgeroepen tot het beste game van het afgelopen jaar. En terecht, want hoewel wij dachten dat zijn voorganger ‘Fallout 3‘ nog maar moeilijk te overtreffen zou zijn, leverde Bethesda Game Studios opnieuw een knaller van een spel af!

Voor wie nieuw is: de ‘Fallout’ games spelen zich af in het jaar 2287. Een atoomoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft de wereld en de mensheid ei zo na verwoest, en wie erin slaagde te overleven, moet uit de assen van de oude wereld een nieuwe samenleving proberen op te bouwen.

fallout2

‘Fallout 4’ begint net voor de atoombommen inslaan. Wanneer de sirenes afgaan, ren je met je gezin naar Vault 111, een atoomschuilkelder in Boston. Net voor je de Vault binnengaat, ontploft vlakbij een atoombom. Daarna wordt alles een ‘blur’. Je overleeft de ontploffing en klimt na 200 jaar cryogenische slaap als enige overlevende uit Vault 111. Daarna moet je een eigen onderkomen bouwen. Je bouwt gebouwen die tot nederzettingen uitgroeien en die mensen van allerlei slag aantrekken. Maar je nederzettingen voeren ook aantrekkingskracht uit op ongure figuren, zoals Raiders. Dus moet je generators installeren waaraan je lichten en wapens bevestigt. Met geautomatiseerde miniguns, vlammenwerpers, laseraanvallen en Howitzers neem je je vijanden vervolgens onder vuur.

De wereld van ‘Fallout 4’ zit vol verrassingen: opmerkelijke locaties, personen en een veelvoud aan ‘side missions’. Elke straathoek verbergt wel een eigen avontuur. Regelmatig moet je eerst een aantal missies tot een goed einde brengen vooraleer je je opnieuw aan de hoofdverhaallijn kan wagen.

fallout4a

In ‘Fallout 4’, waarbij de gameplay vergelijkbaar is met ‘Fallout 3’ of ‘Fallout: New Vegas‘, kan je over meer wapens beschikken dan in elk ander Fallout-spel. Je kan de wapens zelf ook aanpassen: grotere magazijnen, langere geweerlopen of extra radioactieve schade, het valt allemaal aan te passen. Dit komt door het nieuwe ‘base building’-systeem, waarbij ieder object bestaat uit verschillende componenten. Zo bevat een gewone transistorradio bijvoorbeeld schroeven, ijzer en microchips. Daarmee kan je dan je wapens upgraden, maar ook je eigen basis opbouwen. Het uiteindelijke doel in ‘Fallout 4’: een zo goed mogelijke burgemeester zijn voor de andere ‘Wastelanders’.

fallout3

‘Fallout 4’ is een meesterlijk role-playing game voor fans van ‘Assassin’s Creed‘, ‘Batman: Arkham‘ en ‘Call of Duty‘ en is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Ben je nog op zoek naar andere games aan een scherpe prijs? Neem dan zeker een kijkje in de rubriek Computer & Game Consoles. Je vindt er voor elk wat wils!

fallout4

Gerelateerde berichten

Voor stoere vechtersbazen: EA Sports UFC 2

Games
Straatvechten met de blote vuisten in een achthoekige afgesloten ring. Het klinkt science fiction maar het bestaat echt. Ultimate Fighting is de laatste twee decennia immens populair geworden en daar speelt EA Sports maar al te graag op in. Bijna twee jaar na de eerste game in de serie is...
Lees verder

Lara Croft is terug, en hoe!

Games
Eerder werd het epische en ongelooflijk gedetailleerde verhaal van ‘Rise of the Tomb Raider‘ al uitgebracht voor Xbox 360 en Xbox One. Het werd toen bedolven onder de lovende kritieken en awards. En nu is er ook goed nieuws voor alle PC-fanaten! Want ook zij kunnen vanaf nu de rondborstige...
Lees verder