Onze categorieën

Maak zelf een stijlvolle juwelenkader

Doe-het-zelf & Verbouwen, Huis & Interieur

Een juwelenkader is ideaal om je mooiste juweeltjes op een originele manier uit te stallen. Een plezier om ’s morgens te kiezen welke je gaat dragen!

Wat heb je nodig?

kader1
Tip: kies een kader met een uitgesproken vorm en papier met een print. Dit geeft het leukste resultaat. Vind je een goedkope kader zonder glas? Geen probleem! Het glas heb je niet nodig.

Kader2

Kader3

Stap 1

Haal de kader uit elkaar. Het glas heb je niet meer nodig. Ontvet de kader goed alvorens je deze in een kleur gaat spuiten. Een oude kader heeft vaak wat stof vergaard in de kantjes en hoekjes. Je kan deze gewoon met afwasmiddel proper maken en nadien met water naspoelen. Laat goed drogen.

kader4

Stap 2

Plak het binnenste randje af met schilderstape. Nu kan je de kader in een leuk kleurtje spuiten. Schud de spuitbus goed voor gebruik. Spuit verschillende lichte laagjes met telkens een half uurtje tussen. Beter verschillende lichte laagjes dan 1 te dikke laag. Zo vermijd je druipers op de kader. Laat de kader 24 uur drogen.

kader5
kader6

Stap 3

Op de achterkant van de kader duid je nu aan waar je de haakjes wilt bevestigen. Hou bovenaan, links en rechts wat afstand en duid dit aan d.m.v. een geodriehoek.

Kader7

Stap 4

Je kan de haakjes er nu indraaien d.m.v. een tang. Je doet dit het best vooraleer je het papier lijmt zodat je dit niet beschadigt.

Kader8

Tip: het indraaien van de haakjes gaat soms wat moeizaam als je niet genoeg kracht kunt zetten. Hou het haakje tegen het plaatje en draai met het plaatje rond i.p.v. het haakje. Het werkt écht!

Stap 5

Draai de haakjes er terug uit. Meet hoe groot je papier moet zijn, knip uit en bevestig dit met spuitlijm op de achterkant van de kader. Laat goed drogen.

Kader9

Stap 6

Nu kan je de haakjes er terug indraaien.
Tip: prik eerst met een naaldje door de achterkant, zo zie je waar het gat van het haakje is en kan je het er gemakkelijk terug indraaien.

Wil je ook graag oorringen op het juwelenrekje hangen? Dan kan je een stukje kant onderaan de kader lijmen. Doe dit met een lijmpistool of secondelijm aan de achterkant van de kader.

Zet de kader terug in elkaar en je hebt een originele juwelenkader!

Kader10

Kader11

Sarah Van Loo
https://www.instagram.com/nuniyaa

Gerelateerde berichten

Maak zelf een leuk speeltentje!

Doe-het-zelf & Verbouwen, Tuin
Elk kind wilt graag een eigen speeltentje. Goed voor uren plezier! Met deze tutorial maak je er zelf eentje. Een plankje zagen, wat gaatjes boren, je lievelingsstof kiezen en je bent klaar! Heb je geen kinderen maar wel een hond en weinig schaduw in de tuin? Dan is dit het...
Lees verder

Hou de wespen uit je glas met deze vrolijke strijkkralen!

Doe-het-zelf & Verbouwen
Strijkkralen enkel voor kinderen? Dat dacht je maar! Je kan er zelf leuke vrolijke dingen mee maken. Denk maar aan kleurrijke onderzetters die ook nog eens de wespen uit je glas houden.   Wat heb je nodig? Strijkkralen in verschillende kleuren Rond grondplaatje Bakpapier Strijkijzer Zo maak je het Stap...
Lees verder