Onze categorieën

Concerttickets (ver)kopen? Dat mag, maar let op!

Tips & Tricks, Veilig handelen

 

Zomer is muziek. En 2dehands.be is een populair platform om toch nog een ticket voor dat fantastische festival of dat niet te missen concert op de kop te tikken.

Waar moet je op letten?

Je moet de wettelijk bepaalde beperkingen respecteren én de eventuele beperkingen die zijn opgenomen in de voorwaarden van de oorspronkelijke ticketverkoper.

  • Je mag dus occasioneel je eigen ticket(s) doorverkopen voor maximum de oorspronkelijke prijs . Let wel: gewonnen tickets, uitnodigingen en vip-tickets waarvoor geen oorspronkelijke verkoop is geweest mogen niet worden doorverkocht.
  • Als je een ticket koopt, check dan altijd de oorspronkelijke vraagprijs. Bijvoorbeeld op de website van de concertorganisator of het ticketagentschap.
  • Ga je ticket bij de verkoper afhalen en betaal je ticket ter plekke.
  • Pas op voor fraude of valse tickets: je riskeert niet toegelaten te worden. Word toch je geconfronteerd met fraude? Meld het aan 2dehands.be en dien klacht in bij de politie of FOD Economie.
  • Wees extra waakzaam bij e-tickets die in pdf-vorm worden aangeboden.

Merk je een ticket op dat niet aan wet voldoet? Meld het via de “meld misbruik” knop naast het zoekertje.

Gerelateerde berichten

10 tips voor veilig handelen op 2dehands

Veilig handelen
De lente is in aantocht. Het ideale moment om je oude of ongebruikte spullen van de hand te doen en nieuwe dingen te proberen! En daarbij komt 2dehands natuurlijk goed van pas. Maandelijks handelen miljoenen mensen succesvol op ons platform, maar soms gaat het mis. We geven je daarom graag...
Lees verder

Hoe start je een veiling op 2dehands.be?

Algemeen, Tips & Tricks
2dehands.be is het perfecte platform voor iedere veiling. Maar hoe begin je daaraan? Volg het onderstaande stappenplan en in geen tijd staat jouw eerste veiling online! (Klik op de afbeelding om hem te vergroten.)
Lees verder