Onze categorieën

Tips om beter je auto te verkopen

Auto’s, Tips & Tricks

Het is, vooral als je het niet gewend bent, een beetje zoeken als je je auto wil verkopen. Het neemt wat tijd in beslag en het is natuurlijk de bedoeling dat je potentiële klanten zo goed mogelijk naar jouw zoekertje lokt. Deze tips helpen je alvast op weg.

Doe je voorbereiding

foto2

Voor je je zoekertje op 2dehands.be plaatst, doe je al enkele zaken op voorhand. Je denkt na over de verkoopprijs van je auto, neemt foto’s en verzamelt alle relevante informatie. De boorddocumenten bij de hand hebben, zorgt ervoor dat je snel de juiste gegevens vindt.

Neem foto’s

pictures

 

Goed en recent fotomateriaal is cruciaal voor een vlotte verkoop. Zorg ervoor dat je auto of moto proper is en zorg voor een uitgebreide fotoreeks die alle cruciale elementen laat zien. Daarbij toon je zeker het koetswerk lang alle kanten, de koffer en het interieur aan voor- en achterkant. Het loont ook vaak om de kilometerstand te fotograferen. De foto’s zijn uiteraard duidelijk en goed belicht (daglicht). Het is echter niet nodig om gek te doen. Eigenaardige perspectieven (zoals erg schuin genomen beelden) vermijd je beter. En de foto’s achteraf bewerken is al helemaal uit den boze. Dat zaait twijfel over de echtheid van de beelden en doet vermoeden dat er verborgen gebreken zijn. Plaats altijd het maximale aantal van 24 foto’s. Meer foto’s geeft meer vertrouwen en zorgt voor meer reacties.

Terwijl het een erg goed idee is om te vermelden dat de documentatie compleet en ingevuld is (daar komen we later nog op terug), is het af te raden om fotomateriaal van documenten waarop cruciale voertuiginformatie staat te publiceren. Die kan immers door oplichters gebruikt worden.

Geef zo veel mogelijk gegevens in

foto1

Hoewel het soms omslachtig lijkt, loont het absoluut de moeite om zoveel mogelijk gegevens over de auto in te vullen. De correcte kilometerstand, motorvermogen, transmissie, brandstof, kleur en binnenbekleding zorgen er immers voor dat je zoekertje gevonden wordt door mensen die precies op zoek zijn naar wat je verkoopt. Zo loop je geen kansen mis.

Geef een correcte omschrijving van je voertuig

De omschrijving van je auto is net zo belangrijk als de foto’s. Probeer al je stellingen te staven. Als de auto goed onderhouden is, zeg dan bijvoorbeeld wanneer hij z’n laatste onderhoud heeft gehad. Als daar facturen van zijn, nog beter. Lijst gerust alle opties en extra’s op die het voertuig bezit. Laat verkooppraatjes achterwege en laat de feiten voor zich spreken. Als het voertuig gebreken heeft, vermeld die dan ook. Als potentiële kopers er pas achteraf achter komen, dan schaadt dat het vertrouwen.

Zorg ervoor dat je tekst juist is. Niet alleen op vlak van inhoud, maar ook naar spelling toe. Heel wat mensen haken af op inderhaast samengestelde teksten met dialectwoorden en foute spelling. Bovendien maken spellingsfouten het voor zoekfuncties moeilijker om je te vinden.

Geef een prijs op

foto4

Heel wat mensen zoeken een auto in een bepaalde prijscategorie. Het loont daarom altijd de moeite om een richtverkoopprijs op te geven. Zoeken naar vergelijkbare auto’s geeft je wellicht een goed kader voor een eigen prijszetting. En je kan natuurlijk ook steeds een beroep doen op een kenner. Auto’s met een ‘prijs overeen te komen’ schrikken vaak kandidaat-kopers af omwille van de onduidelijkheid. Je vermeldt beter dat er onderhandelingsruimte is.

Kies een representatieve titel

De hoofding van je zoekertje is het eerste dat de bezoekers van 2dehands.be te zien krijgen. Zet er daarom alle relevante informatie in. Merk, type, motor, bouwjaar, eventueel ook uitrustingsniveau en kilometerstand kan je daar meteen kwijt.

Zorg dat je bereikbaar bent

Wanneer je je auto te koop zet, ben je uiteraard best zelf ook bereikbaar. Bij voorkeur op meer dan één manier. Via e-mail, chat én telefoon bijvoorbeeld. In het laatste geval kan je probleemloos vermelden wanneer je wel of niet telefonisch bereikbaar bent.

Plaats hier een zoekertje. Veel succes!

Gerelateerde berichten

Wedstrijd: meeracen als co-piloot tijdens de VW Fun Cup!

Acties & Wedstrijd, Auto’s
Ben jij gek op snelle auto’s? Wat dacht je dan van een dagje doorbrengen op het circuit in Francorchamps? Op 13 en 14 juli 2019 gaat daar de VW Fun Cup door. Een buitengewone race. De besten zijn er natuurlijk om te winnen, maar de meerderheid van het peloton is...
Lees verder

2dehands.be #SalonExperts

Acties & Wedstrijd, Auto’s
De beste saloncondities, die vind je op 2dehands.be! Wist je immers dat tussen de 100.000 autozoekertjes op 2dehands.be ook de meeste wagens staan die te vinden zijn op het autosalon, maar dan goedkoper? Tijdens het autosalon neemt een team van auto-experts de Facebook en Instagram van 2dehands.be over. Spot je tussen 12...
Lees verder