Onze categorieën

Wat zijn spoof e-mails en phishing websites?

Veilig handelen

CoverPhishing_edited-1

Cybercriminelen gaan vaak op een sluwe manier te werk om er met je gegevens vandoor te gaan. Enkele bezoekers van 2dehands.be hadden er de voorbije maanden last van.

Wat zijn spoof e-mails en phishing websites?

Spoof e-mails hebben als boodschap dat je je account op 2dehands.be niet meer kan gebruiken, of dat er een fout gebeurd is waardoor je je gegevens moet ‘herstellen’. Soms is er ook een link naar een pagina die er op het eerste zicht als 2dehands.be uitziet, maar nep is: dat is een phishing site.

Wat kan je doen?

Check om zeker te zijn altijd of de afzender van de e-mail eindigt op @2dehands.be, en of de url in de zoekbalk van je browser www.2dehands.be bevat . Is dit niet het geval, dan heb je met phishing te maken. Stuur in dit geval ons de verdachte link of e-mail via redactie@2dehands.be.

  • We raden ook aan om je browserversie up-to-date te houden en antivirussoftware te installeren.
  • Bescherm uw wachtwoord en vertrouw dit aan niemand toe.
  • Wijzig uw inloggegevens alleen direct via uw ‘Persoonlijke Pagina’.
  • We sturen geen e-mails waarin om uw wachtwoord wordt gevraagd of met het verzoek om uw e-mailadres te wijzigen.
  • We vragen niet om creditcard- of bankgegevens in een e-mail.

 

Dit is een voorbeeld van een phishing website:

phishing screenshot NL_edited-1

Gerelateerde berichten

10 tips voor veilig handelen op 2dehands

Veilig handelen
De lente is in aantocht. Het ideale moment om je oude of ongebruikte spullen van de hand te doen en nieuwe dingen te proberen! En daarbij komt 2dehands natuurlijk goed van pas. Maandelijks handelen miljoenen mensen succesvol op ons platform, maar soms gaat het mis. We geven je daarom graag...
Lees verder

Pas op voor fraude met fake DHL-communicatie!

Veilig handelen
Het merendeel van de (ver)kopers op 2dehands.be heeft goede bedoelingen en is betrouwbaar. Helaas is er – net als in de echte wereld – ook een kleine groepje mensen dat misbruik maakt van het vertrouwen van anderen. Sinds kort zien we een type fraude, waarbij fraudeurs het hebben gemunt op...
Lees verder